Senast uppdaterad: 1 januari, 2024

Vilken är den Bästa Bluetoothhögtalaren utomhus? 5 modeller i test

5 bästa Bluetoothhögtalarna utomhus i jämförelse
Jämför modeller från Bose, JBL, Jabra, och fler
Guide: Så väljer du den bästa Bluetoothhögtalaren för din utomhusupplevelse
Bästa just nu
JBL Xtreme 3

Testvinnare:

JBL Xtreme 3

Vi jämför & testar produkter oberoende. Köper du via våra länkar kan vi tjäna provision utan extra kostnad för dig. Detta påverkar inte våra rekommendationer. Läs mer här.

Vilken är den bästa bluetoothhögtalaren utomhus?

JBL Xtreme 3 är den bästa bluetoothhögtalaren utomhus enligt vår bedömning, och även den nyaste modellen i JBL:s flaggskeppsserie. Här får du en kraftfull, men ändå portabel bluetoothhögtalare som faktiskt anses vara en av de mest robusta och väderbeständiga modellerna på marknaden.

Du styr den enkelt via appen och den innovativa teknologin garanterar bästa möjliga ljudkvalitet utomhus. Läs mer om Xtreme 3 och fyra andra toppalternativ nedan!

En bluetoothhögtalare utomhus är ett måste för alla som älskar att lyssna på musik när de är ute i naturen, vid poolen eller på stranden. Den kan vara ovärderlig under varma sommardagar, men även under kvällsfester utomhus.

För att göra det enklare för dig att hitta en bluetoothhögtalare som passar just dina behov har vi jämfört mängder av modeller som fått höga betyg av både användare och experter.

Topp 5 bästa bluetoothhögtalarna utomhus 2024

 • JBL Xtreme 3: Bäst i test
 • Bose SoundLink Revolve: Populärt val
 • Jabra Speak 710: Populärt val
 • Tribit StormBox Micro: Bästa budget bluetoothhögtalare
 • JBL Pulse 4: Mest innovativ

En snabbtitt på de 5 bästa bluetoothhögtalarna utomhus

Swipea sidledes för full jämförelse.
1
2
3
Utmärkelse:Bäst i testBäst för stora husPopulärt valBäst för mindre villaBäst för gästhusVi rekommenderarVi rekommenderarMest innovativ
Produkt:Panasonic HZ25XKEMitsubishi Hero 2.0 LN 35Mitsubishi Hero LN25Panasonic NZ25VKEPanasonic CS-CZ25WKE/CU-CZ25WKEPanasonic VZ9SKEPanasonic HZ25WKESamsung Nordic Wind-Free 35
Betyg:
Vikt:36 kg (utomhusdel), 11 kg (inomhusdel)36 kg (utomhusdel), 15,5 kg (inomhusdel)35 kg (utomhusdel), 15.5 kg (inomhusdel)42 kg41 kg39,5 kg (utomhusdel), 14,5 kg (inomhusdel)36 kg (utomhusdel), 10 kg (inomhusdel)33 kg (utomhusdel), 10.4 kg (inomhusdel)
Ljudnivå (utomhus):43 – 47 dB50 dB46 dBMax 48 dB43 – 47 dB49 dB45 dB46 dB
Ljudnivå (inomhus):18 – 45 dB19 dB19 dBMax 42 dB20 – 40 dB18 – 44 dB20 dB17 dB
Energiklass (uppvärmning):A+++A+++A+++A++A+A+++A+++A+++
Energiklass (kylning):A+++A+++A+++A++A++A+++A++A+++
Placering:VäggVäggVägg och golvVäggVäggVäggVägg och golvVägg
Se prisSe prisSe prisSe prisSe prisSe prisSe prisSe pris
Bäst i test
JBL Xtreme 3

1. JBL Xtreme 3

5/5

Funktioner

 • Vikt: 36 kg (utomhusdel), 11 kg (inomhusdel)
 • Ljudnivå (utomhus): 43 – 47 dB
 • Ljudnivå (inomhus): 18 – 45 dB
 • Energiklass (uppvärmning): A+++
 • Energiklass (kylning): A+++
 • Placering: Vägg

Fördelar & Nackdelar

Nanoe X-teknologi tar bort dåliga lukter och förhindrar bakterietillväxt.
Mycket tystgående och energisnåla.
Inbyggt wi-fi möjliggör styrning via app eller röstassistent.
Passar bra för mellanstora bostäder.
Panasonic HZ35XKE är ett bättre (men dyrare) val för större ytor.

Köp nu hos:

Vad är Bluetoothhögtalare Utomhus?

Bluetoothhögtalare utomhus är trådlösa högtalare som är speciellt designade för att användas utomhus. Dessa högtalare har en robust konstruktion och är ofta vattentåliga eller vattentäta för att klara av väderförhållanden och stänk från pooler eller sjöar. De har en inbyggd Bluetooth-mottagare som gör det möjligt att strömma musik trådlöst från en smart enhet som en mobiltelefon, surfplatta eller dator.

En av de viktigaste aspekterna av en utomhushögtalare är dess konstruktion. Högtalarna är konstruerade för att tåla tuffa förhållanden utomhus och är ofta gjorda av högkvalitativa material för att garantera lång livslängd. Materialen kan inkludera kraftig plast, metall eller gummi för att skydda högtalarna mot stötar, fall och repor. Många utomhushögtalare har också en IP-klassificering som indikerar deras motstånd mot vatten och damm.

Bluetooth-högtalare för utomhusbruk erbjuder portabilitet och enkel användning tack vare trådlös anslutning och ofta inbyggda batterier. Detta gör att man kan ta med sig högtalarna överallt och njuta av musik utan behov av strömkällor eller kablar. Ofta går det också att koppla ihop flera högtalare för att skapa en större ljudupplevelse eller för att täcka större ytor utomhus.

Förutom den robusta konstruktionen och trådlösa anslutningen bör man också titta på ljudkvaliteten när man väljer en Bluetooth-högtalare för utomhus. Det är viktigt att högtalaren kan leverera tydligt och kraftfullt ljud så att man kan njuta av musiken oavsett bakgrundsljud eller avstånd. Funktioner som inbyggda mikrofoner för handsfree-samtal eller stöd för röstassistenter kan också vara användbara för att maximera högtalarens funktionalitet.

Bästa Funktioner och Fördelar

När det gäller att välja en Bluetoothhögtalare utomhus är det viktigt att ta hänsyn till funktioner och fördelar som ger en högkvalitativ lyssnarupplevelse. De tre huvudsakliga kriterierna att tänka på är: Tålighet och Hållbarhet, Ljudkvalitet och Volym samt Kompatibilitet och Anslutningsmöjligheter.

Tålighet och Hållbarhet

Bluetoothhögtalare för utomhusbruk ska kunna klara av hårda väderförhållanden och vara vattentäta. Det innebär att högtalaren kan hantera både regn och stänk utan att skadas, vilket är extra viktigt för en utomhuslyssnare. Högtalarens batterikapacitet ska också vara tillräckligt lång för att klara av en hel dag utomhus, exempelvis med en speltid på upp till 24 timmar.

Ljudkvalitet och Volym

En bra utomhushögtalare ska erbjuda en balanserad ljudbild, som täcker både låg-, mellan- och högfrekventa register. Det inkluderar kraftfull bas, klart mellanregister och distinkt diskant. Ljudkvaliteten på en högtalare kan påverkas av flera faktorer, såsom distorsion och hifiprestanda. Volymen är också viktig när man lyssnar utomhus, eftersom bakgrundsbrus och omgivande ljud kan dämpa musiken.

Kompatibilitet och Anslutningsmöjligheter

Bluetoothhögtalare för utomhusbruk bör vara kompatibla med en mängd enheter, så att de enkelt kan anslutas till smartphones, surfplattor eller datorer. Anslutningsmöjligheterna kan inkludera WiFi, USB-uppspelning, NFC och TWS (True Wireless Stereo). Många bärbara trådlösa högtalare erbjuder också TF-kortplatser, så att du kan spela musik direkt från ett minneskort. Multiroomfunktioner kan vara ett extra plus för att skapa en mer omfattande ljudupplevelse i hela trädgården.

Utforska olika modeller av högtalare utomhus, såsom Ultimate Ears Megaboom 3, JBL Flip 6 och W-King Bluetooth-högtalare för att hitta en som uppfyller dina krav på funktioner och fördelar. Se till att överväga dessa tre huvudsakliga kriterier för att säkerställa att du får en utomhushögtalare som ger en fantastisk lyssnarupplevelse.

Att Använda Bluetoothhögtalare Utomhus

Bluetoothhögtalare är ett utmärkt val för den som vill njuta av musik och ljud utan begränsningar. De trådlösa högtalarna erbjuder enastående ljudkvalitet och är enkla att använda i utomhusmiljöer som fester, trädgårdar och uteplatser. I denna sektion går vi igenom några av de bästa sätten att använda Bluetoothhögtalare utomhus.

På Block Party

Ett block party är en perfekt plats för att visa upp din favoritmusik och skapa en festlig stämning. Använd en kraftfull Bluetoothhögtalare, som t.ex. Ultimate Ears Megaboom 3 eller JBL Flip 6, för att sprida musiken över hela området. Se till att högtalaren är laddad och att den har tillräckligt med batteritid för att hålla hela festen.

I Trädgården

Trädgården är en utmärkt plats för att koppla av och lyssna på musik samtidigt som man njuter av växter och blommor. Högtalare som JBL Go 2 eller Marshall Emberton är idealiska för utomhusbruk och kan placeras strategiskt för att få bästa möjliga ljud i trädgården. Använd gärna en högtalare med längre batteritid om du planerar att spendera mycket tid i trädgården.

Vid Poolen

När du vill njuta av musik vid poolen är det viktigt att välja en Bluetoothhögtalare som klarar av fukt och vattenstänk, så som JBL Charge 5 eller Bose Soundlink Micro. Placera högtalaren på en säker plats där den inte riskerar att falla i poolen, och se till att den har tillräckligt med batteritid för att hålla hela dagen.

På Uteplatsen

Uteplatsen är en perfekt plats för att lyssna på musik när du slappnar av, äter middag eller har en grillfest med vänner. En Bluetoothhögtalare som klarar av utomhusbruk och har hög effekt (mellan 20-50 watt), som t.ex. JBL Charge 5 eller Marshall Emberton, kan säkerställa hög ljudkvalitet och fylla uteplatsen med musik. Se till att högtalaren är laddad och har tillräcklig batteritid för att räcka hela kvällen.

Oavsett om du är på en fest, i trädgården, vid poolen eller på uteplatsen kan Bluetoothhögtalare erbjuda en trådlös och bekväm ljudupplevelse för alla tillfällen. Kom ihåg att välja rätt högtalare för dina behov och att ladda den innan användning för att få ut det mesta av din musik i alla utomhusmiljöer.

Underhåll och Skötsel av Bluetoothhögtalare Utomhus

Skydd mot Väder och Damm

Att skydda din Bluetoothhögtalare utomhus är viktigt för att den ska fungera optimalt och klara av väderförhållanden såsom damm, fukt och regn. En del högtalare är utformade med vattentät och dammtät klassning, såsom IP67 eller IP68, vilket gör att de är lämpliga för användning vid stranden, parken eller poolen.

När högtalaren inte används är det rekommenderat att täcka över den med ett skyddande hölje eller förvara den inomhus för att undvika för mycket exponering för fukt och damm. Om det skulle bli smutsigt, rengör den försiktigt med en mjuk trasa för att undvika repor på ytan.

Högtalarens Livslängd

För att förlänga Bluetoothhögtalarens livslängd är det viktigt att regelbundet kontrollera dess skick och utföra underhållsåtgärder vid behov. Några faktorer att tänka på för att maximera högtalarens livslängd innefattar:

 • Undvik att utsätta högtalaren för extrema temperaturer, både för varmt eller för kallt, eftersom det kan påverka delar som batteriet och elektroniken inuti.
 • Rengör högtalaren ofta för att förhindra att damm och smuts ansamlas i dess yttre delar och anslutningar.
 • Förvara högtalaren på en lämplig plats när den inte används. Detta inkluderar att undvika fuktiga och kalla utrymmen, för att reducera riskerna för korrosion och skador på elektroniken.
 • Följ tillverkarens rekommendationer när det gäller att ladda och avbryta laddningen av högtalaren. Modifiering eller användning av annan utrustning än det som följer med kan förkorta högtalarens livslängd.
 • Undvik att överbelasta högtalaren genom att spela musik alltför högt för länge. Detta kan potentiellt skada högtalarens delar och förkorta dess livslängd.

Genom att följa dessa tips kan du säkerställa att din Bluetoothhögtalare utomhus får en lång och problemfri arbetslivslängd.

Att Köpa och Installera Bluetoothhögtalare Utomhus

Överväger Wifi vs Bluetooth

När du planerar att köpa och installera utomhushögtalare, är det viktigt att överväga om du vill använda Wifi eller Bluetooth för anslutning. Bluetooth-tekniken är oftast mer lättillgänglig, då många enheter redan är utrustade med Bluetooth-funktionen. Wifi kan dock vara ett gott alternativ om du önskar en stabilare anslutning och inte har problem med räckvidden på din Wi-Fi installation.

En fördel med att använda Bluetooth för dina utomhushögtalare är att du enkelt kan koppla upp dem med smartphones, surfplattor och låta närliggande gäster ansluta direkt. Wifi å andra sidan, erbjuder möjligheten att använda musiktjänster som Spotify för att hantera musiken på ett mer organiserat sätt.

Val av Plats

Valet av plats för dina Bluetoothhögtalare utomhus är avgörande för att uppnå optimal ljudkvalitet och räckvidd. Du bör identifiera områden i din trädgård, altan eller terrass där ljudet kommer att vara klart och kraftfullt, utan att störas av väggar eller andra hinder. Tänk också på var du förväntar dig att dina gäster ska sitta, så att du kan rikta ljudet mot dessa områden.

När du har bestämt dig för en plats för dina högtalare, måste du se till att de är väderbeständiga och tål utomhusmiljöer. Dessa Bluetoothhögtalare bör vara IP55-klassade, vilket innebär att de är skyddade mot damm och vattenstänk. Montera dina högtalare på ett sådant sätt att de är stabila och stadiga.

För att uppnå bästa möjliga ljudkvalitet och effekt, kan det vara en god idé att kombinera flera högtalare för att skapa ett stereo- eller surroundljudsystem. Detta kan också öka räckvidden av ljudet och skapa en mer intensiv upplevelse, speciellt när du tittar på film utomhus.

Vid installation av dina Bluetoothhögtalare utomhus, bör du också tänka på om du behöver högtalarkabel eller om dina högtalare är trådlösa. Tråd- eller batteridrivna högtalare såsom Tronsmart kan ge dig ytterligare flexibilitet i hur och var du placerar dina högtalare.

I slutändan, är valet av Bluetoothhögtalare utomhus och dess installation en personlig preferens beroende på din smak, budget och utrymme. Med noggrann planering och övervägande kan du skapa en fantastisk lyssningsupplevelse för både dig själv och dina gäster.

Avrunda

När man letar efter en Bluetooth-högtalare utomhus är det viktigt att göra en noggrann övervägning av olika funktioner och egenskaper som de erbjuder. En högtalare som är särskilt lämplig för användning utomhus kan ha funktioner som ökad ljudstyrka, maxvolym och vädertålig design, som kan vara värdefulla för användning i utomhusmiljöer. Bland populära modeller finns Ultimate Ears Megaboom 3 och JBL Flip 6.

I vissa fall kan man vara angelägen om att undvika att störa grannar eller andra i närheten. Därför kan det vara bra att överväga högtalare med justerbar ljudstyrka och en maxvolym som är lätt att hantera. Att ha möjligheten att enkelt anpassa volymen efter situationen är en stor fördel i många sammanhang.

LED-lampor är en annan intressant funktion hos vissa Bluetooth-högtalare utomhus. Att ha en högtalare som kan lysa upp och skapa atmosfär i mörka omgivningar, såsom kvällsfester eller grillkvällar, kan ge en extra dimension till festligheterna. Det finns modeller med olika ljusstyrka och ljusmönster att välja mellan.

Utöver dessa funktioner kan det vara värt att undersöka om högtalaren har en inbyggd powerbank. Denna egenskap kan vara ovärderlig vid utomhusevent där det kan vara brist på strömförsörjning. En högtalare med powerbank kan användas för att ladda andra enheter, såsom mobiltelefoner eller surfplattor, vilket är mycket praktiskt under långa event eller utflykter.

Slutligen får man inte glömma att överväga de grundläggande egenskaperna hos en Bluetooth-högtalare, såsom ljudkvalitet, batteritid och design. En högtalare för användning utomhus bör ha en robust och vattentät konstruktion som kan klara av utmanande väderförhållanden och omgivningar. Att jämföra och väga dessa faktorer noggrant kommer att hjälpa dig att hitta den perfekta Bluetooth-högtalaren för utomhusbruk och få ut det bästa av din musikupplevelse i den friska luften.

OBS! Bästa.nu anstränger sig för att verifiera omdömena, men vi kan inte garantera att alla omdömen är lämnade av dem som faktiskt har använt produkterna. Läs mer i våra allmänna villkor.

Snabböversikt

 • JBL Xtreme 3
 • Bose SoundLink Revolve
 • Jabra Speak 710
 • Tribit StormBox Micro
 • JBL Pulse 4

Liknande tester

Vår metod för att testa bluetoothhögtalare utomhus

I vår jämförelse av bluetoothhögtalare utomhus har vi främst utgått från expert- och användaromdömen. Vi har därefter samlat in information om respektive modell och gjort en egen bedömning baserat på kriterier vi själva anser är viktiga. Några av dessa är:

 • Ljudkvalitet: En Bluetoothhögtalare utomhus med klar och kraftfull ljudåtergivning ger användarna en överlägsen lyssningsupplevelse.
 • Batteritid: En lång batteritid är viktig för användare som inte vill ladda sin högtalare ofta, särskilt vid långa utflykter eller evenemang utomhus.
 • Vattentålighet: Eftersom dessa högtalare ofta används i olika väderförhållanden, kan vattentålighet vara en viktig funktion för att skydda mot regn och stänk.
 • Räckvidd: Hur långt du kan vara från källan (t.ex. din mobiltelefon) utan att ljudet avbryts är viktigt för en trådlös upplevelse.
 • Design och hållbarhet: En robust design som tål tuffa förhållanden, samt materialkvalitet och hållbarhet är viktiga aspekter när man väljer en Bluetoothhögtalare för utomhusbruk.
 • Pris i relation till funktioner: Det är viktigt att se till att även om en Bluetoothhögtalare utomhus är budgetvänlig, ska den fortfarande erbjuda goda grundläggande funktioner och ljudkvalitet.

Vanliga frågor om bluetoothhögtalare utomhus

Vilka utomhushögtalare är bäst i test?

Det finns många utomhushögtalare som presterar mycket bra i olika tester. Beroende på vad du letar efter i en högtalare kan vissa modeller passa bättre än andra.

Vilka portabla högtalare är bra för utomhusbruk?

Portabla högtalare med inbyggt batteri och vattentät konstruktion är bra för utomhusbruk. Hifiklubben.se ger en guide till hur man väljer rätt Bluetooth-högtalare baserat på användningsområde och behov.

Är Sonos högtalare bra för utomhusanvändning?

Sonos har högtalare som är designade speciellt för utomhusbruk och klarar av tuffa väderförhållanden. Deras utomhushögtalare kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha hög ljudkvalitet och enkelhet i användningen utomhus.

Hur väljer man rätt förstärkare för utomhushögtalare?

För att välja rätt förstärkare för utomhushögtalare är det viktigt att först ta hänsyn till högtalarnas effektkrav och impedans. En förstärkare bör ha tillräcklig effekt för att driva högtalarna på ett säkert sätt utan att riskera att skada dem.

Kan man använda aktiva högtalare utomhus med wifi?

Ja, aktiva högtalare utomhus med wifi-anslutning finns på marknaden och erbjuder en trådlös upplevelse. Däremot kan räckvidden och stabiliteten för wifi-anslutningen i utomhusmiljöer variera beroende på faktorer som avstånd och hinder. Det kan vara bra att även överväga högtalare med Bluetooth-teknik för en lättare anslutning i utomhusmiljöer.

Är JBL högtalare lämpliga för utomhusbruk?

Många JBL högtalare är utformade för att tåla utomhusbruk, inklusive vatten- och dammtålighet. JBL erbjuder olika modeller med varierande batteriliv, storlek och ljudkvalitet, vilket gör det möjligt för dig att hitta en högtalare som passar dina behov och krav för utomhusbruk.

William Falk Elektronik & internet
Skriven avWilliam Falk

Som en teknikälskare med en djup förståelse för digitala trender, är William Falk en av de främsta skribenterna på Bästa.nu. Han specialiserar sig på kategorier som digitala tjänster, foto & video, kontor, ljud, musik, samt telefon och internet.

4.5/5 i genomsnitt av 2 omdömen

Hjälpte denna artikel dig?

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Hur skulle du betygsätta testet?