Senast uppdaterad: 3 juli, 2024

Vilken är den Bästa Bluetoothhögtalaren? 5 modeller i test

5 bästa Bluetoothhögtalarna i jämförelse
Jämför högtalare från Anker, Sonos, Jabra, och fler
Guide: Så väljer du den bästa Bluetoothhögtalaren för din lyssningsupplevelse
Bästa just nu
Sonos Roam

Testvinnare:

Sonos Roam

Vi jämför & testar produkter oberoende. Köper du via våra länkar kan vi tjäna provision utan extra kostnad för dig. Detta påverkar inte våra rekommendationer. Läs mer här.

Vilken är den bästa bluetoothhögtalaren?

Sonos Roam är den bästa bluetoothhögtalaren enligt vår bedömning, och även den nyaste modellen i Sonos flaggskeppsserie. Här får du en kraftfull, men ändå kompakt högtalare som levererar imponerande ljudkvalitet i förhållande till sin storlek.

Du styr den enkelt via appen och den avancerade teknologin garanterar klarhet och djup i ljudet. Läs mer om Sonos Roam och fyra andra toppalternativ nedan!

En bluetoothhögtalare är ett måste för musikälskare på språng. Den är perfekt för picknickar, resor eller bara för att njuta av musik i hemmet. Det är viktigt att välja en modell som ger bäst möjliga ljudkvalitet för dina behov.

För att underlätta ditt val av bluetoothhögtalare har vi jämfört många modeller som har fått höga betyg av både användare och experter.

Topp 5 bästa bluetoothhögtalarna 2024

 • Sonos Roam: Bäst i test
 • Sonos One: Populärt val
 • Jabra Speak 710: Populärt val
 • Anker Soundcore 2: Bästa budget bluetoothhögtalare
 • Ultimate Ears Hyperboom: Mest innovativ

En snabbtitt på de 5 bästa bluetoothhögtalarna

Swipea sidledes för full jämförelse.
1
2
3
Utmärkelse:Bäst i testBäst för stora husPopulärt valBäst för mindre villaBäst för gästhusVi rekommenderarVi rekommenderarMest innovativ
Produkt:Panasonic HZ25XKEMitsubishi Hero 2.0 LN 35Mitsubishi Hero LN25Panasonic NZ25VKEPanasonic CS-CZ25WKE/CU-CZ25WKEPanasonic VZ9SKEPanasonic HZ25WKESamsung Nordic Wind-Free 35
Betyg:
Vikt:36 kg (utomhusdel), 11 kg (inomhusdel)36 kg (utomhusdel), 15,5 kg (inomhusdel)35 kg (utomhusdel), 15.5 kg (inomhusdel)42 kg41 kg39,5 kg (utomhusdel), 14,5 kg (inomhusdel)36 kg (utomhusdel), 10 kg (inomhusdel)33 kg (utomhusdel), 10.4 kg (inomhusdel)
Ljudnivå (utomhus):43 – 47 dB50 dB46 dBMax 48 dB43 – 47 dB49 dB45 dB46 dB
Ljudnivå (inomhus):18 – 45 dB19 dB19 dBMax 42 dB20 – 40 dB18 – 44 dB20 dB17 dB
Energiklass (uppvärmning):A+++A+++A+++A++A+A+++A+++A+++
Energiklass (kylning):A+++A+++A+++A++A++A+++A++A+++
Placering:VäggVäggVägg och golvVäggVäggVäggVägg och golvVägg
Se prisSe prisSe prisSe prisSe prisSe prisSe prisSe pris
Bäst i test
Sonos Roam

1. Sonos Roam

5/5

Funktioner

 • Vikt: 36 kg (utomhusdel), 11 kg (inomhusdel)
 • Ljudnivå (utomhus): 43 – 47 dB
 • Ljudnivå (inomhus): 18 – 45 dB
 • Energiklass (uppvärmning): A+++
 • Energiklass (kylning): A+++
 • Placering: Vägg

Fördelar & Nackdelar

Nanoe X-teknologi tar bort dåliga lukter och förhindrar bakterietillväxt.
Mycket tystgående och energisnåla.
Inbyggt wi-fi möjliggör styrning via app eller röstassistent.
Passar bra för mellanstora bostäder.
Panasonic HZ35XKE är ett bättre (men dyrare) val för större ytor.

Köp nu hos:

Grundläggande Egenskaper

När det gäller att välja en Bluetooth-högtalare är det viktigt att tänka på några grundläggande egenskaper. Dessa egenskaper påverkar ljudkvaliteten och hur väl högtalaren passar för olika typer av lyssnare. I detta avsnitt kommer vi att behandla två nyckelaspekter: ”Tal och Volym” samt ”Bas och Höga Toner”.

Tal och Volym

En bra Bluetooth-högtalare ska kunna återge tal på ett tydligt och klart sätt, även vid högre volymer. Detta beror på att ljudförvrängning kan vara vanligt vid höga volymer för just Bluetooth-högtalare. Det är därför viktigt att dubbelkolla att den Bluetooth-högtalare du kollar på har minimal ljudförvrängning. Volymen är också viktig, eftersom vissa användare kanske vill använda högtalaren för att lyssna på musik eller titta på filmer tillsammans med andra personer, och en hög volymkapacitet är då nödvändig för att alla lyssnare ska höra ljudet väl.

Bas och Höga Toner

Priset på en Bluetooth-högtalare kan variera beroende på ljudkvaliteten och ljudbildens detaljer, inklusive hur väl högtalaren presterar när det gäller bas och höga toner. Bra basprestanda är viktigt för musikgenrer som hiphop, elektronisk musik och rock, där tonvikt läggs på de låga frekvenserna (bass). Att ha en bra basrespons i en Bluetooth-högtalare kan göra musiklyssnande mer njutbart och involverande.

Å andra sidan är höga toner viktiga för att skapa en mer detaljerad och balanserad ljudbild. Det hjälper till att återskapa ljudet av instrument som trumpet, saxofon, gitarr och sång på ett mer realistiskt sätt. En bra Bluetooth-högtalare bör kunna hantera både bas och höga toner på ett kompetent sätt för att erbjuda en bra lyssningsupplevelse.

Att tänka på dessa grundläggande egenskaper kommer att hjälpa dig att välja rätt Bluetooth-högtalare som passar dina lyssningsbehov och ger dig en tillfredsställande ljudupplevelse.

Mer Avancerade Funktioner

True Wireless Stereo

True Wireless Stereo (TWS) innebär att två Bluetooth-högtalare kan synkroniseras trådlöst för att skapa en stereoljudupplevelse. Detta ger en mer realistisk och fyllig ljudbild jämfört med att endast använda en högtalare. Många Bluetooth-högtalare erbjuder numera TWS-funktionen, vilket gör det möjligt att placera högtalarna separat för att optimera ljudåtergivningen.

Det finns dock vissa begränsningar när det gäller räckvidd mellan de två högtalarna och signalstyrka. Det är också viktigt att notera att inte alla Bluetooth-högtalare är kompatibla med varandra för TWS-funktionen. Det är rekommenderat att använda högtalare av samma märke och modell för bästa resultat.

Amazon, Airplay 2 och Wi-fi

Förutom Bluetooth-anslutning kan vissa högtalare även kopplas upp via Wi-fi, vilket ger fler anslutningsmöjligheter och kan erbjuda bättre ljudkvalitet än Bluetooth. Bland dessa högtalare finns det modeller som är kompatibla med Airplay 2 och Amazon Alexa, vilket innebär att de går att styra med röstkommandon och ansluta till smarta hemsystem.

Airplay 2 är Apples trådlösa ljudprotokoll och är kompatibelt med iPhones, iPads och Mac-datorer. Det möjliggör multiroom-ljuduppspelning, vilket innebär att musik kan spelas upp på flera högtalare i olika rum samtidigt. Wi-fi anslutning kan också minska risken för avbrott i ljudet och ger bättre räckvidd än Bluetooth.

När det gäller DSP (Digital Signal Processing), är detta en teknik som används i många högtalare för att optimera ljudåtergivningen och förbättra ljudkvaliteten. Detta innebär ofta att högtalaren kan anpassa ljudet efter rummet den befinner sig i och ta hänsyn till olika akustiska aspekter, vilket skapar en mer balanserad och behaglig lyssningsupplevelse.

Design och Estetik

Färger och Modernt Utseende

Bluetooth-högtalare erbjuder en rad färger och modern design för att passa olika smaker och stilar. Det finns högtalare i trendiga färger som vit, rosa, svart, roséguld, korallröd, grå, guld och retrostil, vilket gör att du kan hitta en högtalare som passar din personliga stil. En populär högtalarmodell med unik design är Kreafunk Bluetooth-högtalare. Det moderna utseendet kan förhöja inredningen i ditt hem och skapa en elegant atmosfär.

Utöver färgerna är en annan viktig aspekt av designen den kristallklara ljudkvaliteten som erbjuds av många Bluetooth-högtalare. En högtalare med klar och tydlig ljudåtergivning kan förhöja din lyssnarupplevelse och göra att du njuter ännu mer av din favoritmusik.

Användning i Hemmet

Bluetooth-högtalare är inte bara till för personligt bruk, de kan också fungera som en del av din inredning. När du väljer en Bluetooth-högtalare för hemmet är det viktigt att överväga både design och funktionalitet. En estetiskt tilltalande högtalare kan ändå erbjuda bra ljudkvalitet och passa i hemmet.

Många Bluetooth-högtalare är designade för att smälta in i hemmets inredning och komplettera din personliga stil. Det finns högtalare med trädetaljer, transparenta högtalargaller och minimalistiska linjer som kan förhöja inredningen i vardagsrum, sovrum och kök.

Bluetooth-högtalare kan användas för att fylla ett utrymme med ljud utan att ta för mycket plats eller störa det övergripande utseendet på ditt hem. Den trådlösa designen innebär att du slipper oroa dig för sladdar och ledningar som kan skapa röra, och istället kan fokusera på att njuta av ditt hem och den vackra musik som strömmar genom det.

Användning och Prestanda

Användning med Smartphone

Bluetooth-högtalare erbjuder en enkel och praktisk lösning för att lyssna på musik och annat ljud via smartphones och andra enheter. Koppla enkelt ihop din smartphone med högtalaren genom Bluetooth-tekniken, och njut av en trådlös lyssningsupplevelse. Detta låter dig lyssna på favoritlåtar, ljudböcker och podcasts i högre volym och bättre ljudkvalitet än vad din smartphone kan erbjuda.

Bluetooth-högtalare är ofta kompakta och portabla, vilket innebär att du kan bära dem med dig och använda dem på olika platser, till exempel hemma, på kontoret eller vid friluftsaktiviteter.

Prestanda och Ljudkvalité

När det gäller prestanda och ljudkvalitet, är det viktigt att tänka på att Bluetooth-högtalare varierar beroende på modell och tillverkare. En bra högtalare ger en exceptionell musikupplevelse genom att erbjuda ett brett ljudspektrum, balanserade toner och en detaljerad ljudbild.

En kvalitets-högtalare erbjuder följande egenskaper:

 • Rik och djup bas
 • Klar och tydlig diskant
 • Mångsidig användning i olika miljöer

När det gäller prestanda är det också viktigt att tänka på högtalarens batteritid och räckvidd. En högtalare med lång batteritid och god räckvidd tillåter dig att njuta av en underhållande lyssningsupplevelse utan avbrott.

För att uppnå en mer realistisk och lifelike lyssningsupplevelse kan en stereoljudupplevelse vara önskvärd. Vissa modeller erbjuder möjligheten att koppla ihop två högtalare för att skapa en stereo ljudupplevelse, vilket resulterar i en mer tredimensionell och involverande ljudbild.

I sammanfattning bidrar en högkvalitativ Bluetooth-högtalare till en förbättrad ljudupplevelse och prestanda, vilket gör det enklare och trevligare att njuta av musik och andra ljud från din smartphone eller andra enheter.

Specifika Modeller och Recensioner

Morel Högtalare och Kallax

Morel Högtalare är en populär tillverkare av högtalare och har lanserat flera modeller som passar perfekt in i det svenska IKEA Kallax-hyllsystemet. Dessa högtalare kombinerar snygg design med högkvalitativt ljud och kan enkelt anpassas till olika rum och stilpreferenser. Med deras kompakta storlek är de idealiska för att skapa ett diskret men kraftfullt ljudsystem i ditt hem.

Mer specifikt har Morel Högtalare utvecklat bokhyllehögtalare som är kompatibla med Bluetooth 4.2-teknik, vilket möjliggör enkel och bekväm trådlös anslutning till dina enheter. Dessa högtalare levereras ofta med en effekt på upp till 50 watt, vilket ger tillräckligt med kraft för att fylla dina rum med fantastiskt ljud.

Externa Ingångar och USB-port

Förutom Bluetooth-anslutning erbjuder många av dessa högtalare också externa ingångar, såsom en AUX-ingång och USB-port. AUX-ingången gör det möjligt att ansluta din högtalare till enheter som inte stöder Bluetooth, som exempelvis en äldre MP3-spelare eller skivspelare. USB-porten kan användas för att ladda din smartphone eller surfplatta, vilket är praktiskt när du använder högtalaren under längre perioder.

I sammanhanget med IKEA Kallax hyllsystem, ger dessa högtalare en otrolig mångsidighet för att passa in i ditt hem och dina designpreferenser. Oavsett om du har ett litet hemmakontor eller ett stort vardagsrum, kan dessa högtalare anpassas för att möta dina behov och fungera som en elegant och funktionell inredningsdetalj.

Sammanfattningsvis kombinerar Morel Högtalare och IKEA Kallax kvaliteten och designen av svenskt hantverk för att skapa en elegant och effektiv lösning för dina ljudbehov. Bluetooth 4.2-teknik, AUX-ingångar och USB-portar gör att du har flexibilitet och mångsidighet när det gäller att ansluta och använda dina högtalare.

Övrigt

När det gäller vattentålighet kan det vara en viktig funktion för Bluetooth-högtalare eftersom det innebär att de kan användas utomhus och i närheten av vatten utan att bli skadade. Det finns olika grader av vattentålighet, så det är viktigt att kontrollera specifikationerna innan man köper en högtalare.

En annan aspekt att överväga är frekvensområdet som beskriver ljudområdet som högtalaren kan återge. Generellt täcker Bluetooth-högtalare ett frekvensområde från låga basfrekvenser till höga diskantfrekvenser. En bra högtalare bör ha en balanserad ljudbild som inkluderar tydliga mids, detaljerade soft dome tweeters och en kraftfull 6-tums woofer.

Ett bredare frekvensområde kan också bidra till att återge mer exotiska instrument som glockenspiels och jangly tambourine. Det kan också vara viktigt att ha en högtalare som kan hantera åskliknande bastrommeslag för att verkligen återge kraften i vissa musikstycken.

Det är viktigt att välja en högtalare som tillfredsställer dina ljudpreferenser och användningsbehov. Några aspekter att överväga kan vara vattentålighet, frekvensområde och ljudåtergivning av specifika instrument. Genom att vara medveten om dessa faktorer kan man göra ett genomtänkt val när man investerar i en Bluetooth-högtalare och få mest möjliga nytta av den i olika situationer.

OBS! Bästa.nu anstränger sig för att verifiera omdömena, men vi kan inte garantera att alla omdömen är lämnade av dem som faktiskt har använt produkterna. Läs mer i våra allmänna villkor.

Snabböversikt

 • Sonos Roam
 • Sonos One
 • Jabra Speak 710
 • Anker Soundcore 2
 • Ultimate Ears Hyperboom

Liknande tester

Vår metod för att testa bluetoothhögtalare

I vår jämförelse av bluetoothhögtalare har vi främst utgått från expert- och användaromdömen. Vi har därefter samlat in information om respektive modell och gjort en egen bedömning baserat på kriterier vi själva anser är viktiga. Några av dessa är:

 • Ljudkvalitet: En högtalare med klar och balanserad ljudåtergivning ger användarna en bättre lyssningsupplevelse.
 • Batteritid: För lång och obruten uppspelning är en högtalare med en kraftfull batterilivslängd avgörande.
 • Anslutningsmöjligheter: Möjlighet att enkelt koppla upp enheter via Bluetooth, aux eller andra metoder.
 • Räckvidd: Bra räckvidd mellan Bluetoothhögtalaren och ansluten enhet kan vara kritisk för användare.
 • Vattentålighet: För användare som vill ta med sin högtalare till stranden eller poolen, kan vattentålighet vara en viktig faktor.
 • Design och hållbarhet: En stilig design som både ser bra ut och håller över tid är avgörande när man väljer Bluetoothhögtalare.
 • Pris i relation till funktioner: Det är viktigt att se till att även om en högtalare är budgetvänlig, ska den fortfarande erbjuda goda grundläggande funktioner.

Vanliga frågor om bluetoothhögtalare

Vilka är de bästa Bluetooth-högtalarna för barn?

När det gäller att välja en Bluetooth-högtalare för barn kan det vara bra att titta på faktorer som storlek, robusthet och användarvänlighet. Det finns Bluetooth-högtalare med barnvänliga design på marknaden från märken som JBL och andra.

Var hittar man bra erbjudanden på Bluetooth-högtalare?

Bra erbjudanden på Bluetooth-högtalare kan hittas på olika e-handelsplattformar, elektronikaffärer, samt genom att hålla koll på rea och kampanjer. Jämför priser och funktioner på Pricerunner eller andra prisjämförelsesidor för att hitta bästa priset för din önskade högtalare.

Hur testar man en Bluetooth-högtalare?

För att testa en Bluetooth-högtalare är det viktigt att kontrollera ljudkvaliteten, batteriets livslängd, anslutningsmöjligheter och andra funktioner som röstassistenter eller vattentålighet. Du kan läsa recensioner och jämförelser från betygsexperter för att få en bra uppfattning om vilka modeller som är bäst på marknaden.

Kan man använda en Bluetooth-högtalare i bilen?

Ja, det är möjligt att använda en Bluetooth-högtalare i bilen, men det är viktigt att fästa den ordentligt för säkerhetsändamål. Se till att högtalaren inte blockerar några viktiga kontroller eller sikten för föraren.

Är IKEA Bluetooth-högtalare något att rekommendera?

IKEA Bluetooth-högtalare kan vara ett bra alternativ för de som söker en trådlös högtalare med enkel design och funktioner. Det är dock viktigt att jämföra ljudkvalitet, batteritid och andra faktorer med alternativa märken för att avgöra om de passar dina specifika behov.

Hur kopplar man en Bluetooth-högtalare till en TV?

För att koppla en Bluetooth-högtalare till en TV är det först och främst viktigt att verifiera att TV har stöd för Bluetooth. Beroende på din TV-modell kan den ha en inbyggd Bluetooth-anslutning eller kräva en extern adapter. Följ TV användarhandbok och högtalarens instruktioner för att koppla samman enheterna korrekt och njuta av trådlöst ljud från din TV.

William Falk Elektronik & internet
Skriven avWilliam Falk

Som en teknikälskare med en djup förståelse för digitala trender, är William Falk en av de främsta skribenterna på Bästa.nu. Han specialiserar sig på kategorier som digitala tjänster, foto & video, kontor, ljud, musik, samt telefon och internet.

4.5/5 i genomsnitt av 2 omdömen

Hjälpte denna artikel dig?

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Hur skulle du betygsätta testet?