Senast uppdaterad: 14 september, 2023

Bästa skannaren: 6 modeller i test

6 bästa skannarna i jämförelse
Jämför modeller från Fujitsu, Canon, Brother, och fler
Guide: Så väljer du den bästa skannaren för dina behov
Bästa just nu
Fujitsu ScanSnap iX500

Testvinnare:

Fujitsu ScanSnap iX500

Rekommenderad butik:

Information om affiliatelänkar

Hur vi arbetar med annonslänkar

Den här sidan kan innehålla affiliatelänkar. När du gör ett köp via dem tjänar vi en provision som gör det möjligt för oss att hålla webbplatsen levande och kostnadsfri för dig som besökare. Länkarna påverkar inte resultatet i våra sammanställningar eller priset du betalar för en produkt eller tjänst. Läs mer i våra allmänna villkor.

Vilken är den bästa skannaren?

Fujitsu ScanSnap iX500 är den bästa skannaren enligt vår bedömning, och även den nyaste modellen i Fujitsus flaggskeppsserie. Här får du en kraftfull, men snabb skanner som faktiskt anses vara en av de mest effektiva modellerna på marknaden.

Du styr den enkelt via medföljande mjukvara, och den innovativa teknologin hjälper dig att uppnå högsta möjliga bildkvalitet. Läs mer om ScanSnap iX500 nedan och sju bra alternativ nedan!

Läs mer

Jämför våra 6 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
2
3
Utmärkelse:Bäst i testBäst för stora husPopulärt valBäst för mindre villaBäst för gästhusVi rekommenderarVi rekommenderarMest innovativ
Produkt:Panasonic HZ25XKEMitsubishi Hero 2.0 LN 35Mitsubishi Hero LN25Panasonic NZ25VKEPanasonic CS-CZ25WKE/CU-CZ25WKEPanasonic VZ9SKEPanasonic HZ25WKESamsung Nordic Wind-Free 35
Betyg:
Vikt:36 kg (utomhusdel), 11 kg (inomhusdel)36 kg (utomhusdel), 15,5 kg (inomhusdel)35 kg (utomhusdel), 15.5 kg (inomhusdel)42 kg41 kg39,5 kg (utomhusdel), 14,5 kg (inomhusdel)36 kg (utomhusdel), 10 kg (inomhusdel)33 kg (utomhusdel), 10.4 kg (inomhusdel)
Ljudnivå (utomhus):43 – 47 dB50 dB46 dBMax 48 dB43 – 47 dB49 dB45 dB46 dB
Ljudnivå (inomhus):18 – 45 dB19 dB19 dBMax 42 dB20 – 40 dB18 – 44 dB20 dB17 dB
Energiklass (uppvärmning):A+++A+++A+++A++A+A+++A+++A+++
Energiklass (kylning):A+++A+++A+++A++A++A+++A++A+++
Placering:VäggVäggVägg och golvVäggVäggVäggVägg och golvVägg
Se prisSe prisSe prisSe prisSe prisSe prisSe prisSe pris

1. Fujitsu ScanSnap iX500 – Bäst i test

5/5

 • Vikt: 36 kg (utomhusdel), 11 kg (inomhusdel)
 • Ljudnivå (utomhus): 43 – 47 dB
 • Ljudnivå (inomhus): 18 – 45 dB
 • Energiklass (uppvärmning): A+++
 • Energiklass (kylning): A+++
 • Placering: Vägg

Nanoe X-teknologi tar bort dåliga lukter och förhindrar bakterietillväxt.
Mycket tystgående och energisnåla.
Inbyggt wi-fi möjliggör styrning via app eller röstassistent.
Passar bra för mellanstora bostäder.
Panasonic HZ35XKE är ett bättre (men dyrare) val för större ytor.

Köp nu hos:

 • Kundnöjdhet 4.7 / 5
 • Kostnadsfri frakt

Skannare: Effektiva lösningar för digitalisering

Skannare har revolutionerat sättet vi hanterar information på. Genom att konvertera papper till digitala filer har vi skapat en mer organiserad, tillgänglig och miljövänlig arbetsplats. Denna teknik har blivit avgörande för moderna företag, institutioner och enskilda individer.

Grundläggande funktioner

En skanner är en elektronisk enhet designad för att konvertera bilder, dokument eller andra föremål till digitala filer. Dessa filer kan sedan lagras, redigeras, delas eller arkiveras elektroniskt. Detta gör att skannade dokument kan enkelt återfinnas, skickas eller kopieras utan att behöva hantera fysiska kopior.

Populära modeller på marknaden

Ett populärt val bland konsumenter är allt-i-ett-maskiner som kombinerar utskrift, kopiering och skanning i en enhet. Ett exempel är HP ENVY 6030e. Andra skannrar, som Epson Perfection-serien, är dedikerade högupplösta skannrar som är idealiska för fotografier och konstverk.

Mjukvarulösningar

För Windows 10-användare finns det en inbyggd app, Windows Skanna, som erbjuder grundläggande skanningsfunktioner. För mer avancerade behov finns det tredjepartsprogram som Adobe Acrobat eller VueScan, som erbjuder ytterligare funktioner som OCR (Optical Character Recognition) som kan konvertera skannad text till redigerbar text.

Praktiska användningsområden

För företag kan skannare hjälpa till att digitalisera och arkivera viktiga dokument. Detta underlättar samarbete, minskar behovet av fysisk lagring och förbättrar dataåterhämtning. För kreativa yrkesverksamma kan skannare användas för att digitalisera konstverk, fotografier eller handritade skisser. För hemmabruk kan skannare användas för att arkivera familjefoton, viktiga dokument eller barnens konstverk.

Framtiden för skanning

Med framstegen inom teknik fortsätter skannare att utvecklas. Vi ser nu trådlösa skannrar, skannrar som kan skicka dokument direkt till molnet och till och med bärbara skannrar för dem på språng. Dessutom, med framväxten av augmented reality (AR) och virtual reality (VR), finns det potential att använda skanningsteknik på sätt vi ännu inte ens kan föreställa oss.

Slutord om skannare

Skannare erbjuder lösningar som går utöver enkel dokumentkonvertering. De är oumbärliga verktyg för moderna arbetsplatser, erbjuder kreativa lösningar för konstnärer och fotografer, och erbjuder bekvämlighet för den genomsnittliga konsumenten. Med teknologiska framsteg kommer skannare säkerligen att fortsätta spela en viktig roll i vår digitala framtid.

OBS! Bästa.nu anstränger sig för att verifiera omdömena, men vi kan inte garantera att alla omdömen är lämnade av dem som faktiskt har använt produkterna. Läs mer i våra allmänna villkor.

Innehållsförteckning

 • Fujitsu ScanSnap iX500 Bäst i test
 • Canon CanoScan LiDE 400 Bäst för hemmabruk
 • Fujitsu ScanSnap iX1600 Bäst för företag
 • Brother ADS-2700W Bäst för små företag
 • Canon CanoScan LiDE 400 Bästa budget skannere
 • Fujitsu ScanSnap iX1500 Mest innovativ

Liknande tester

4 Fotogenvärmare testade

Bäst i test

Sunwind Corona RX-2485

Vanliga frågor om skannare

Hur skannar man dokument med en iPhone?

För att skanna dokument med en iPhone kan man använda den inbyggda ”Noteringar”-appen. Öppna appen, skapa en ny notering och tryck på kameraikonen. Välj ”Skanna dokument” och följ instruktionerna på skärmen. Dokumentet kommer att sparas som en bilaga i noteringen.

Vilka appar är bäst för att skanna dokument med mobilen?

Det finns flera appar för att skanna dokument med mobilen, både för iPhone och Android. Några populära alternativ inkluderar Adobe ScanMicrosoft Office Lens och CamScanner. Varje app har sina egna funktioner och fördelar, så det kan vara värt att prova några och se vilken som passar bäst för dina behov.

Hur skannar man dokument till en dator?

För att skanna dokument till en dator behöver man en skanner eller en allt-i-ett-skrivare med skanningsfunktion. Anslut skannern till datorn, placera dokumentet på skannerns glasyta, och följ instruktionerna från skannerns programvara. Om du har en trådlös skanner, som HP-skrivare, kan du vanligtvis skanna direkt till datorn genom att välja den från skannerns kontrollpanel.

Finns det någon skillnad mellan ’skanna’ och ’scanna’?

Det finns ingen betydelsefull skillnad mellan orden ”skanna” och ”scanna”. Båda orden används för att beskriva processen att digitalisera ett fysiskt dokument eller bild. ”Skanna” är den vanligare stavningen, medan ”scanna” ses ibland som en informell stavning.

Hur skannar man dokument med en Android-telefon?

För att skanna dokument med en Android-telefon kan man använda en av de många apparna som finns tillgängliga på Google Play Store. Google Drive, till exempel, har en inbyggd skanningsfunktion. För att använda den, öppna Google Drive-appen, tryck på + -ikonen och välj ”Skanna”. Rikta kameran mot dokumentet och följ appens instruktioner.

Kan man skanna direkt till en dator från telefonen?

Ja, det är möjligt att skanna direkt till en dator från en telefon, men det beror på vilken app man använder och om datorn är ansluten till samma nätverk som telefonen. Vissa appar, som Adobe Scan, erbjuder funktioner för att synkronisera skanningar med en molntjänst, så att filerna snabbt och enkelt kan nås från en dator. Andra appar kan kräva att filerna delas via e-post eller en annan överföringsmetod.

FörfattareWilliam Falk

William är en skicklig redaktör på Bästa.nu, med en stark inriktning på elektronik & internet. Hans passion för den senaste tekniken och djupa insikt i digitala trender gör hans artiklar till en ovärderlig resurs för tech-entusiaster. Med en ständig finger på pulsen av den digitala världen, levererar William råd och recensioner som hjälper läsare att navigera i den snabbt föränderliga tekniklandskapet.

Hjälpte det här testet om skannare dig?

2 Röster, Genomsnitt: 4.5/5

Betygsätt det här testet

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Ge ditt betyg
Nedan kan du skriva en kommentar och lämna din e -postadress. (är ej obligatoriskt)
Rulla till toppen